Сокай


Решихме нашият хотел да се казва СОКАЙ, за да напомня за красотата на българката. Този старинен накит, наследен от болярската корона, характерна за района на Велико Търново е пренесен в Тревненско след падането на България под османско иго и става част от женската носия.

Всъщност хотелът е старото школо, построено с дарения и труд от местните будни българи, обновено, модернизирано и в същото време е съхранен стария каменен градеж.

Стаите са осем (4 стаи със спални и 4 с по две легла). Всички имат имена, имена на билки и красиви българки, защото вярваме в тяхната целебна сила, в непреходната красота и хармония – Лавандула , Перуника, Ружа и Иглика, Дилянка, Мащерка, Салвия, Калина. Има още и 3 апартамента – един с дневна, спалня и детска стая с две легла, два апартамента са с дневна,  кухненски кът и спалня. Има също механа с камина ( 25 места), място за хранене с пещ (30 места), а също и оборудвана кухня, където можете да си приготвите храна. На последния етаж се намира зала за срещи, беседи и занимания по йога.